21.05.15.

14.-17./05. U Trilju nedaleko Splita održana edukacija za biciklističke vodiče

14.-17./05. U Trilju nedaleko Splita održana edukacija za biciklističke vodiče

S obzirom na veliki interes i poslovnu suradnju s TZ Splitsko-dalmatinske županije, odjel bike&outdoor DMC u sklopu IRTA-e d.o.o. prošlog je vikenda uspješno održao edukaciju za biciklističke vodiče u mjestu Trilj u splitskom zaleđu. Program se odvijao od 14. do 17. svibnja, a pohađalo ga je 27 polaznika od kojih je većina uspješno završila program te položila ispit.

Kroz program polaznici prođu obuku raznih vještina i gradiva poput poligona i vožnje spretnosti, prve pomoći, osnova fiziologije i prehrane, odnosa s gostom, slaganja paketa, kartografije i GPS-a, razvoja selektivnih oblika turizma u destinaciji, zakonsku regulativu. Slijedi izdavanje licence od strane Hrvatskog biciklističkog saveza te aktivan rad novih bike vodiča u turizmu svoje županije.

Inače, s ciljem razvoja ponude u outdoor turizmu, IRTA d.o.o. održava edukaciju za biciklističke vodiče još od 2008. godine. S obzirom da razvoj cikloturizma sve više napreduje na području Istarske županije, ali i u ostatku Hrvatske, sve je više zainteresiranih polaznika, ali i zainteresiranih agencija te lokalnih i županijskih zajednica koje su spremne investirati u ovaj oblik edukacije. To je potvrda da je investiranje u ovaj segment turizma prepoznat kao perspektivan, a IRTA i DMC odjel uspješno prate trendove i razvijaju ponudu.