13.02.19.

Edukativna radionica „PAZINSKE PRIČE ZA VODIČE"

12. veljače održana je edukativna radionica „PAZINSKE PRIČE ZA VODIČE“ za licencirane turističke vodiče i interpretatore baštine o inovativnom vođenju Pazinom, u organizaciji Istarske razvojne turističke agencije  i Grada Pazina, u sklopu projekta _Archeo.S.- Integrirani sustav prirodne i kulturne baštine i kulturnih aktivnosti.

Grad Pazin kao projektni partner od siječnja 2018. godine sudjeluje na provedbi navedenog projekta, a u sklopu projektnih aktivnosti je u suradnji s lokalnim dionicima iz javnog, privatnog i kulturnog sektora osmislio nove tematske turističke itinerare za područje Pazina kojima je cilj snažnija promocija destinacije i privlačenje većeg broja posjetitelja u Pazin u vrijeme izvan glavne turističke sezone. Obzirom da su itinerari osmišljeni na način da korisnik iz ponude sam bira sadržaje od posebnog interesa izuzetno je važno da ponuda tematskih turističkih itinerara bude prepoznatljiva te vidljiva na teritoriju. U tu svrhu bilo je potrebno postojeću ponudu nadograditi tematskim vođenim turističkim turama.

Radionica koju je osmislila i organizirala IRTA d.o.o, a koju je vodila Iva Silla, prva certificirana vodičkinja interpretatorica i prva trenerica vodiča u Hrvatskoj, bila je namijenjena licenciranim turističkim vodičima za područje Istarske županije. Radionica je obrađivala teme inovativnog turističkog vođenja s nizom informacija i praktičnih savjeta za turističke vodiče koji se žele okušati u kreativnim turama. Edukacija se bavila i samim gradom Pazinom odnosno prikazom povijesti grada pri čemu su izdvojene brojne zanimljivosti a predstavili su se i primjeri nove tematske šetnje Pazinom sa konkretnim uputama kako sastaviti novu šetnju. Radionica se provodila prema novom priručniku „Pazinske priče za vodiče“ kojeg je također izradila IRTA d.o.o. a bit će dostupan u digitalnom, on-line izdanju od sredine veljače.