19.06.17.

Istra Inspirit oživljavanjem ljubavi kroz povijesna razdoblja donio duh davnih vremena starogradskoj jezgri Vrsara

petak, 16. lipnja 2017. godine uspješno je otvoren 9. Casanovest – festival ljubavi i erotike u Vrsaru. Nadasve bogat program koji je započeo svečanim otvorenjem tajnog utočišta najpoznatijeg svjetskog ljubavnika Giacoma Casanove - rekonstruirane Kule (prostora za izlaganje i predstavljanje svih sakupljenih informacija i sadržaja o životu i posjeti Giacoma Casanove Vrsaru) - nastavio se programom Istra Inspirita pod redateljskom palicom Petre B. Blašković koji je posjetitelje vodio kroz ljubavne pustolovine kroz povijesna razdoblja - od stare Grčke do danas. Tako su posjetitelji kroz glumu, glazbu i ples imali priliku otkrivati različito poimanje ljubavi i erotike kroz povijest.  

Sve je započelo  starom Grčkom kada se u ljubavi itekako uživalo, u rimskom razdoblju slavlje ljubavi se nastavilo, a sve se zaokrenulo u srednjem vijeku koji nije bio naklonjen ljubavi. Na bogatom baroknom dvoru posjetitelji su otkrili tko je bio Giacomo Casanova te intrige i zanimljivosti iz tog perioda dok je ples tanga podsjetio posjetitelje što je ljubav danas.

Cjelokupni je program realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom općine Vrsar, Općinom Vrsar – Orsera, tvrtkom Alphera d.o.o. koja je bila zadužena za organizaciju i koordinaciju te uz sponzorstvo hotelske kompanije Maistra d.d..

Više informacija o Istra Inspiritu možete pronaći na: