17.10.17.

Istra Inspirit predstavlja Istru i Hrvatsku na Scottish International Storytelling festivalu u Edinburghu

Ponosno ističemo kako je Istra Inspirit kao jedini projekt kulturno-inovativnog turizma  iz Hrvatske pozvan kako bi se predstavio publici Scottish International Storytelling festivala u Edinburghu koji se održava 28. godinu za redom od 20. do 31. listopada, 2017. Radi se o priznatom festivalu koji okuplja one željne kreativne prezentacije priča iz cijelog svijeta te se tako povezuju kulture, jezici, generacije i mjesta, a u taj zanimljiv koncept  koji potiče kulturnu raznolikost uključit će se i Istra Inspirit koji će predstaviti Istru i Hrvatsku u utorak, 24.10. u 14.30 sati.

Istra Inspirit će tijekom svoje izvedbe u Edinburghu predstaviti istarske priče, mitove i legende iz svoje bogate kreativne palete doživljaja, a osim priča karakterističnih za Istru,  predstavit će i najzanimljivije legende s područja Hrvatske. Ispred Istra Inspirita nastupit će Petra B. Blašković i Frano Novljan, akademski glumci s dugogodišnjim iskustvom u izvođenju Istra Inspirit doživljaja. Ovakvo će putovanje Istra Inspiritu pružiti povezivanje sa stručnjacima koji također primjenjuju storytelling kao koncept u svojem poslovanju te će im omogućiti edukaciju na temelju primjera dobre prakse iz inozemstva kao i povezivanje s inozemnim dionicima u kulturi i kreativnom turizmu. Promocija Istra Inspirita na inozemnom tržištu od iznimnog je značaja za projekt koji već šestu godinu uzastopno uspješno oživljava povijest, mitove i legende istarskog poluotoka na autentičnim lokacijama te iza kojeg je izuzetno plodna sezona s preko 100 izvedbi realiziranih u suradnji s javnim i privatnim sektorom.

Zahvaljujemo partnerima koji su prepoznali značaj ovog projekta te nas podržali u realizaciji istog, a to su Ministarstvo kuture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Istarske županije, Općina Medulin, Grad Rovinj, Grad Pazin, Općina Vrsar, Turistička zajednica općine Vrsar, Turistička zajednica grada Pule.