13.05.15.

ISTRA INSPIRITIĆ

Pripreme za četvrtu sezonu Istra Inspirit doživljaja u punom su zamahu, a kao uvod u novo oživljavanje istarskih mitova, priča i legendi u školama i vrtićima diljem Istre odražavaju se predstave u sklopu programa Istra Inspiritić.

Istra Inspiritić naziv je programa namijenjenog djeci vrtićke i školske dobi kojime se predstavljaju teme iz istarske mitologije i kulturno-povijesne baštine kroz interaktivne predstave i radionice. Posjećujući škole i vrtiće Istre, glumci Istra Inspirita pričaju priče o mitskim bićima Istre, a predstavom u Sobi Julesa Vernea u Pazinu predstavlja se jedan od romana slavnog Julesa Vernea čija se radnja odvija upravo u Pazinu. Tijekom zimskih mjeseci održano je na desetke predstava iz programa Istra Inspiritić.

Ovim se programom, koji je nastao unutar projekta Istra Inspirit pokrenutog od strane Istarske županije, Istarske razvojne turističke agencije i Turističke zajednice Istarske županije, nastoji od malih nogu educirati djecu o povijesti Istre te motivirati ih da i samostalno krenu istraživati sve posebitosti svog poluotoka.