15.06.18.

Održan Bike & Bed dan

U petak, 15. lipnja 2018. godine u Pazinu je održan  prvi „Istra Bike&Bed dan“, u sklopu kojeg su se održale ciljane edukacije za privatne iznajmljivače koji su uključeni u Istra Bike&Bed sustav kao i za one koji će to tek postati.
Istra Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista), te su u sustavu objekti su svrstani u sljedeće kategorije:

Istra Bike&Bed - manji privatni objekti poput apartmana ili kuća za odmor.
Boutique Bike hotels - mali tzv. obiteljski hoteli.
Bike hotels - hoteli s velikim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima.

Program je započeo riječima dobrodošlice koje su prisutnima uputili Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije i direktor Istarske razvojne turističke agencije, Siniša Miljević.

Nešto više o projektu kao i njegov dosadašnji tijek razvoja prezentirao je Martin Čotar voditelj Bike i Outdoor odjela IRTE.

U edukativnom dijelu  od strane Bike&Bed savjetnika Massima Ferrare prezentirani su uvjeti i prilagodbe objekata za ulazak u Bike&Bed sustav.

Kao primjeri dobre prakse istaknuli su se objekti: “Heritage Hotel San Rocco“, „Villa Badi“ i „Casa Margherita“ te su njihovi predstavnici predstavili svoje objekte i benefite koje imaju od cikloturista.

Istra Bike&Bed dan je podržala predstavnica ministarstva turizma Dajana Marin koja se prisutnima obratila s riječima podrške projektu kao i naporima IRTE u daljnjem razvoju i unaprijeđenju cikloturističkog smještaja.

Nakon edukacija Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije na svečanoj podjeli, uručila je iznajmljivačima Istra Bike&Bed rješenja i table.