13.05.15.

PREDSTAVLJANJE INSPIRIT FANTASY PARKA

Dana 29. travnja 2015. u Sobi Julesa Vernea u sklopu pazinskog kaštela održana je prezentacija investicijskog projekta Inspirit Fantasy Park tijekom koje su uzvanicima predstavljene novosti vezane uz ovaj projekt čija će realizacija snažno doprinijeti još većem turističkom razvoju Istarske županije.

Predstavljanju dosadašnjih aktivnosti i makete budućeg zabavnog tematskog parka u Istri prisustvovali su ministar turizma Darko Lorencin sa suradnicima, župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost te predstavnici lokalnih i regionalnih turističkih agencija i zajednica. Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Pazina Renata Krulčića, projekt je predstavio projektant Marko Baus iz tvrtke Parabureau d.o.o.,  a na kraju je sve prisutne prigodnom predstavom iznenadila i glumačka skupina Istra Inspirita s redateljicom Petrom Blašković.

Početak gradnje parka koji bi se nalazio na bivšem vojnom poligonu kraj Lindara planira se za 2017. godinu, a dosad su odrađene brojne aktivnosti vezane uz prikupljanje i pripremu projektne dokumentacije potrebne za izgradnju Parka dio kojih je sufinanciran i sredstvima Ministarstva turizma putem Fonda za razvoj turizma.

Otvaranje zabavnog tematskog parka temeljenog na istarskoj i slavonskoj mitologiji uvelike bi doprinijelo jačanju i snažnijem pozicioniranju istarskog i hrvatskog turizma.