02.01.18.

Predstavljen novi vizualni identitet Turisticke zajednice središnje Istre

TZ središnje Istre (TZSI) u 2018. godinu ulazi s novim brendom – Središnja Istra. Izvorna Istra.

Naime, nakon što je na HTZ-ov javni poziv za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini, kandidirala projekt „Brendiranje središnje istre“ te je za isti HTZ odobrio potporu u iznosu od 20.000,00 kn, započela je realizacija spomenutog projekta, koji je okončan koncem prosinca.

Projekt brendiranja, odnosno osmišljavanja vizualnog identiteta, slogana te image brošure povjeren je agenciji BBDO iz Zagreba. Izrađeni logotip, stilski je u suglasju s logotipima HTZ i TZIŽ, a izrađen je koncept i grafička priprema za višejezičnu image brošuru, koja će biti tiskana početkom 2018. „U novoj 2018., TZSI planira aktivnu promociju destinacije i to putem svih raspoloživih kanala, prvenstveno putem društvenih mreža, ali i nastupom na sajmovima u najznačajnijim emitivnim tržištima, odnosno zemljama njemačkog govornog područja“ ističe Sanja Kantaruti, direktorica TZSI.

Grafičko rješenje znaka Turističke zajednice središnje Istre tematizira geografski položaj općina koje  predstavljaju centralnu Istru. Karakterističan oblik trokuta poluotoka Istre iskorišten je kao referentni okvir za stavljanje naglaska na ono što se nalazi u njezinom središtu. Segmenti boja predstavljaju različite utjecaje kojima je središnja Istra izložena zahvaljujući svojem geografskom položaju, a naglasak (i vizualno najnaglašenija točka znaka) je upravo tamo gdje se ti utjecaji susreću – u centralnoj Istri. To se postiže kolorističkim naglaskom na središnju formu, samo srce Istre.

S kolorističke strane koristi se paleta boja utemeljena u podneblju koje predstavlja. Crveno-smeđa boja crvene istarske zemlje, zelena boja bujne biljne vegetacije i plava kao naznaka jedinstvenog položaja uz more.

Rješenje je stilski u suglasju s logotipima Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Istre, dok odabrana primarna tipografija i tretman linija u znaku su nepravilnog ruba poput poteza kista te time ostavljaju dojam prirodnosti i spontanosti.