12.10.17.

Sudjelovanje na konferencijama

Istarska razvojna turistička agencija je kao primjer dobre prakse privatno javnog partnerstva predstavila svoje aktivnosti u sklopu dvije panel diskusije u sklopu konferencija 'Može li hrvatski turizam 365?' (http://www.turizam365.com/) održane u Zagrebu, 4.10. 2017. te konferencije organizirane u sklopu projekta 'Rooms to VET' od strane Instituta za turizam održane 10.10.2017. u Zadru.

Na konferenciji 'Može li hrvatski turizam 365?' čija je glavna tema bila mogućnost razvoja cjelogodišnjeg turizma, Siniša Miljević je ispred IRTA d.o.o. govorio o inicijativi produženja  turističke sezone u Istri u sklopu nastojanja javnog i privatnog sektora za podizanjem kvalitete i razvojem destinacijske ponude posebice putem projekata Istra Inspirit te Bike i Outdoor segmenta. U izlaganju je naglasak stavljen na činjenicu kako je  upravo visoki stupanj suradnje svih ključnih dionika od iznimne važnosti za izgradnju uspješnog turističkog odredišta. 

Glavni cilj projekta 'Rooms to VET' (https://www.facebook.com/roomstovet/)  kojeg provodi Institut za turizam iz Zagreba je podizanje razine kvalitete i konkurentnosti obiteljskog smještaja u zemljama partnera projekta. IRTA se u sklopu izlaganja, a kasnije panel diskusije na kojoj su sudjelovali istaknuti stručnjaci iz područja obiteljskog smještaja i turizma, predstavila kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj i šire. Pritom su opisane aktivnosti potpore svim pružateljima usluga u destinaciji u cilju njihove promocije i komercijalizacije i to uz pomoć informacijsko komunikacijske infrastrukture kojom IRTA upravlja.