ICT U TURIZMU

IRTA upravlja službenim turističkim web portalom Istre te kontakt i prodajnim centrom u kojem profesionalni agenti na odgovarajućem jeziku, bilo telefonom ili e-mailom, daju informacije o Istri i smještaju u Istri. IRTA, također, upravlja jednim dijelom online oglašavanja destinacije Istra.

Kontaktirajte nas

RAZVOJ TURISTIČKIH PROIZVODA

Istra Inspirit i Bike & outdoor su projekti koji se razvijaju posljednjih godina. Događanja koja prate lokalne legende postala su važan dio kulturne promocije Istre, dok događanja vezana uz biciklizam (i outdoor sportove općenito) za profesionalce i rekreativce stvaraju interes za regiju i u pred i post sezoni.

Kontaktirajte nas

Poslovne aktivnosti

Destinacijski portal

IRTA uspješno upravlja informacijama bitnim za destinaciju, bitnim onima koji svoj odmor žele provesti u Istri.

Pročitajte više

Hotspot Croatia

Posljednjih nekoliko godina je penetracija mobilnih uređaja u kućanstva sve veća, kao i njihova popularnost.

Pročitajte više

Destinacijski portal

IRTA uspješno upravlja informacijama bitnim za destinaciju, bitnim onima koji svoj odmor žele provesti u Istri.
Dnevno ažuriranje sadržaja, posebice informacija o događanjima – od događanja manjeg obima do mega evenata  poput RedBull Air Race-a u Rovinju, popularnih ljetnih koncerata u Amfiteatru, već kultnog Umag ATP Croatian Open turnira i slično - neprestana podrška bilo hotelijerima ili privatnim iznajmljivačima prilikom unosa podataka i cijena za smještajne kapacitete, objavljivanje novih istaknutih tema na naslovnici portala i to sve na 4 različita jezika u punom obimu (engleskom, njemačkom, talijanskom, hrvatskom ), čine ovaj portal referentnim web mjestom za informiranje o destinaciji, prezentaciju i rezerviranje smještaja.
Sadržaji, bilo da se radi o kulturnim, povijesnim, sportskim i inim aktivnostima, koji se pomno stvaraju u IRTI u suradnji s TZIŽ, svakodnevno pronalaze svoju mnogobrojnu publiku.
Tijekom 2014. godine dovršen je redizajn stranice planiran u 2013., a napravljen u tehnologiji RWD (responsive web designa) kako bi se olakšalo surfanje destinacijskim portalom bez poteškoća na uređajima svih rezolucija – od mobilnih uređaja do PC-ja.

Alati kojima se IRTA koristi u praćenju performansi portala, pridonose boljem poznavanju korisnika stranica, uvidu u njihove preferencije, na temelju čega se i stvara kvalitetan i strukturiran sadržaj na destinacijskom portalu www.istra.com

 

Hotspot Croatia

Posljednjih nekoliko godina je penetracija mobilnih uređaja u kućanstva sve veća, kao i njihova popularnost. To su prepoznali i Ministarstvo turizma i Istarska županija i IRTA, koja koordinira i izvodi projekt,  i lokalna uprava te zajednički još 2013. godine krenuli u realizaciju projekta Hotspot Croatia – postavljanje besplatnog bežičnog interneta u svim zainteresiranim gradovima  i općinama diljem Istre.
Proces postavljanja točaka besplatnog interneta u Istri je zaključno s 2014. godinom brojao 97 tzv. Hotspot točaka čime je zapravo omogućeno pristupanje internetu iz svih važnijih turističkih destinacija.  Sve su točke besplatnog interneta u  Istri povezane u zajedničku mrežu gdje se brojke za svaku pojedini grad ili općinu prate putem cloud tehnologije. Time se jamči dugotrajna opstojnost projekta, vrši se analitika i periodički izvještavaju svi sudionici projekta.
Svi sudionici projekta ponosni su na brojku od preko milijun spajanja koliko ih je bilo od travnja do kraja prosinca.
Ovaj je projekt omogućio svim gostima Istre da na svojim mobilnim uređajima – bilo telefonima, tabletima ili laptopima – dođu do „real time“ informacija o Istri, koje su sadržane na destinacijskom portalu, te podijele svoja iskustva na društvenim mrežama.  Naime, prilikom spajanja na bežični Internet u gradovima i općinama, vrši se konekcija na destinacijski portal s obzirom na mjesto gdje se spaja. 

Kontakt i prodajni centar Istre

IRTA upravlja Kontakt i prodajnim centrom destinacije. Strateški ciljevi aktivnosti jesu: Povećanje kvalitete usluge destinacije (pouzdanost, brzina, kompetentnost...

Pročitajte više

Istra Inspirit

Istra Inspirit je projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka...

Pročitajte više

Kontakt i prodajni centar Istre

IRTA upravlja Kontakt i prodajnim centrom destinacije.

Strateški ciljevi aktivnosti jesu:

 1. Povećanje kvalitete usluge destinacije (pouzdanost, brzina, kompetentnost, pristupačnost, susretljivost, komunikacija s korisnikom, kredibilitet, sigurnost, personalizacija).
 2. Poboljšanje i utvrđivanje imidža destinacije kao turističkog lidera u regiji.

Kontakt i prodajni centar djeluju zajedno te dijele istu infrastrukturu. Isto tako, imaju zajednički jedinstveni telefonski broj za cijelo područje Istre: +385 52 88 00 88, jedinstveni fax broj +385 52 85 84 00, jedinstvenu e-mail adresu: info@istra.com, jedinstveni naziv na društvenim mrežama – VistIstria.

Aktivnosti Kontakt i prodajnog centra:

 • Odgovaranje na telefonske info upite (pretraga informacija i pružanje općih i informacija vezanih uz gradove)
 • Odgovaranje na telefonske prodajne upite (pružanje općih informacija + pretraga raspoloživosti, cijena, uvjeta)
 • Odgovaranje na mail info upite (pretraga informacija i pružanje općih i informacija vezanih uz gradove)
 • Odgovaranje na mail prodajne upite (pružanje općih informacija + pretraga raspoloživosti, cijena, uvjeta)
 • Komunikacija s ostalim call centrima u Istri

Razvijen je brand Kontakt i prodajnog centra “Halo Istra” koji asocira na:

 • turističke informacije (bogatstvo turističkih informacija, sve turističke informacije na jednom mjestu, sve o Istri, istarska turistička enciklopedija…)
 • specijalist za destinaciju (Istra, istarski turizam, istarska kvaliteta, odmor u Istri…);
 • brzina usluge (brzo nalaženje informacija, brzo javljanje na telefon, brzo odgovaranje na e‐mailove…)
 • kvalitetna usluga (raspoloženi/uslužni/ljubazni agenti pozivnog centra, znanje brojnih jezika, profesionalizam…)
 • rješenje problema (informacije i booking na jednom mjestu, sve što mi treba, uvijek dostupni, pomoć u “nevolji”…)

Tijekom 2014. godine pokrenuti su novi telefonski brojevi za tržišta Italije, Njemačke i Austrije (odnosno pojedine gradove) kako bi se pozivateljima iz tih država/regija olakšalo zvanje i reduciralo troškove. Zakupljeni telefonski brojevi prefiksom su jednaki državi pozivatelja te je i cijena koju krajnji korisnik plaća, jednaka onoj unutar vlastite države/regije. 

Istra Inspirit

Istra Inspirit je projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove. U svega nekoliko dana, posjetiteljima se nudi jedinstveno putovanje kroz vrijeme, od kaštela, rimskih vila, starogradskih jezgri i muzeja do sudjelovanja na rimskoj gozbi, srednjovjekovnom pogubljenju, baroknom balu i boravku u crnom rudniku. Trenutke istarske mistične povijesti, uz vrhunske glumce i izvrsnu scenografiju, upotpunit će i posebno pripremljena večera iz pojedinih povijesnih razdoblja, zabava, ples i razna iznenađenja… Prilika je to za nesvakidašnje čarobne doživljaje koji su mogući samo u Istri.

Sudjelujte i vi u oživljavanju duhova istarske prošlosti.

Istra Inspirit je već u samom začetku prepoznat kao važan proizvod kulturnog turizma, te je do sada nagrađen raznim prestižnim nagradama za najkreativniji turistički program, a to su:

 • CBTour – nagrada za najbolji kreativni program hrvatskog poslovnog turizma;
 • MRAK (Mreža za razvoj i kreativnost) – nagrada za najbolji kreativni i inovativni turistički proizvod;
 • “Simply the best” – nagrada koju dodjeljuje UHPA i časopis Way to Croatia za kreativni i inovativni pristup oblikovanju turističke ponude;
 • Zlatna koza 2012 / Capra d’oro 2012 – za najbolji inovativni proizvod u Istarskoj županiji;
 • Golden Zoom Awards – najbolja marketinška kampanja turističke destinacije; te
 • „XVIII edición Concurso al mejor producto de turismo”, FITUR, Madrid – nominacija za najbolji međunarodni turistički proizvod.

CV Istarska razvojna turistička agencija

Pročitajte više

Bike & outdoor

U nastojanjima da se produlji sezona i pojača turistička ponuda, osnovan je odjel za razvoj cikloturizma...

Pročitajte više

CV_IRTA (139,0 KB) CV IRTA d.o.o.

Bike & outdoor

U nastojanjima da se produlji sezona i pojača turistička ponuda, osnovan je novi odjel za razvoj cikloturizma i ostale outdoor ponude u Istri. Biciklizam, točnije Istra bike projekt, kao primarni proizvod nudi cijeli niz usluga ili sadržaja. Prije svega tu je više od sto biciklističkih staza (cestovnih i terenskih) od kojih je veliki dio na terenu označen unificiranom signalizacijom. Na raspolaganju su unificirane biciklističke karte, službeni i educirani bike-vodiči, a jednako tako i standardizirani Istra Bike&Bed smještaj specijaliziran za bicikliste i ostale aktivne goste.

Kao način bolje promocije cjelokupne destinacije sudjeluje se u organizaciji te pomaže u promociji mnogih manifestacija koje se organiziraju u Istri.

Po uzoru na biciklizam, razvija se i Istra trails projekt za ponudu pješacima i trkačima, koji nudi zasebne web-stranice, službene staze koje su također na terenu označene signalizacijom, pomaže u organizaciji manifestacija, a u pripremi je i ostala ponuda u projektu (karte, nove staze, označavanja…).

Outdoor ponuda u Istri nastavlja se graditi kako bi se našim gostima ponudilo čim više sadržaja kojima Istra uvelike obiluje. Stoga posjećujte naše web-stranice i informirajte se o novoj ponudi!

  

NOVA pravila privatnosti

Sukladno Uredbi 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.04.2016.

Pročitajte više

NOVA pravila privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI

            Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje: Opća uredba o zaštiti podataka), IRTA – Istarska razvojna turistička agencija d.o.o. Poreč (u daljnjem tekstu: IRTA) u svom radu obvezuje se postupati u skladu sa poštivanjem i zaštitom osobnih podataka i privatnosti korisnika ovih mrežnih stranica, sve dok se oni koriste u okviru dozvoljenih uvjeta korištenja.

Prikupljanje podataka

            Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet te podaci potrebni za komunikaciju (npr. prezime i ime, adresa stanovanja, adresa e-pošte, kontakt brojevi telefona, mobilnih i faks uređaja i sl).

            Našu Internet stranicu možete koristiti bez otkrivanja Vaših osobnih podataka. Niste obvezni pružiti nam Vaše osobne podatke kao uvjet korištenja stranice, osim ukoliko je to potrebno da bi Vam pružili uslugu ili omogućili korištenje našeg proizvoda u skladu s Vašim zahtjevom. Kada koristite našu Internet stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv Vašeg davatelja internetskih usluga, Internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te Vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k Vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo. S vremena na vrijeme podatke koristimo u statističke svrhe, no istovremeno zadržavamo anonimnost svakog korisnika pa se ta osoba ne može identificirati. U slučajevima kada poslove u svezi s obradom podataka povjeravamo trećim osobama, kako bi Vam iste omogućile proizvod ili pružile usluge koje ste zatražili, ili u druge svrhe na koje ste dopustili, vodimo računa o tome da je ta treća osoba registrirana za obavljanje takve djelatnosti, da pruža dovoljno jamstava u pogledu ostvarivanja zaštite i povjerljivosti podataka te se pouzdajemo u tehnička i organizacijska sredstva kako bi osigurali poštivanje propisa o zaštiti osobnih podataka.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

            Osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih Vi sami stavite na raspolaganje npr. u okviru registracije, putem ispunjavanja obrazaca ili slanjem elektroničke pošte, u okviru narudžbe proizvoda ili usluga, slanja upita ili zahtjeva vezanih uz naše proizvode ili usluge te u sličnim situacijama u kojim ste odabrali pružiti nam podatke. Baza podataka i njen sadržaj ostaju u našoj kompaniji te pri izvršiteljima obrade i serverima koji djeluju u naše ime te su nam odgovorni. Vaše osobne podatke u bilo kojem obliku nećemo proslijediti trećim stranama (ni izravno niti preko zastupnika), osim ako nismo pribavili Vašu privolu ili ako postoji zakonska osnova za isto.

            Zadržat ćemo kontrolu i odgovornost za korištenje svih osobnih podataka koje ste s nama podijelili. Može se dogoditi da se ti podaci u potpunosti ili djelomično pohranjuju ili obrađuju u drugim zemljama (npr. u Americi) te u tim zemljama mogu vrijediti drugačija pravila o zaštiti podataka nego u zemlji u kojoj Vi živite. U takvim ćemo slučajevima osigurati da su uspostavljene odgovarajuće sigurnosne mjere koje zahtijevaju od izvršitelja obrade iz te zemlje da primjenjuje zaštitu podataka ekvivalentnu onoj u Vašoj zemlji.

Svrha korištenja

            Podaci koje prikupljamo koristit će se samo u svrhe pružanja naših proizvoda i usluga ili pak u druge svrhe za koje ste dali svoju privolu, osim u slučajevima gdje zakon propisuje drugačije.

Pravo uvida i ispravka

            U odnosu na sve Vaše osobne podatke koji su kod nas pohranjeni, Vi imate pravo uvida, te prava ispravka, dopune i brisanja istih kada su nepotpuni, netočni i neažurni. Za navedeno je dovoljno poslati e-mail na adresu iz impresuma ili kontaktirajte službenika za zaštitu podataka.

Pravo odustajanja

            Vi imate pravo u svakom trenutku odustati od dane privole za obradu osobnih podataka te zatražiti prestanak njihove daljnje obrade, osim ako se radi o obradi podataka u statističke svrhe kada Vaši osobni podaci više ne omogućuju Vašu identifikaciju. Za navedeno je dovoljno poslati e-mail na adresu iz impresuma ili kontaktirajte službenika za zaštitu podataka.

Čuvanje podataka

            Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako zakon ne propisuje drugačije (npr. u vezi sa sudskim postupkom koji je u tijeku).

Upotreba kolačića (Cookies)

            Naša mrežna stranica koristi se cookie datotekama da bi vaše korištenje interneta prilagodila vašim potrebama. Cookie je tekstualna datoteka koju poslužitelj web stranice snima na vaš tvrdi disk. Cookie datoteke ne mogu se koristiti da bi se pokretali programi ili unosili virusi u vaše računalo. Cookie datoteke dodjeljuju se pojedinačno i može ih čitati samo poslužitelj web stranice u domeni koja je takvu datoteku snimila.

            Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.   

            Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Web-analiza

           Na ovoj Internet stranici koristimo Google Analytics, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“).

            Sukladno Vašoj privoli, Google u naše ime analizira Vaše korištenje ove stranice. Između ostalog, za tu svrhu koristimo gore spomenute kolačiće. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem ove Internet stranice (npr. polazni URL, kod nas posjećene stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) se prenose na Googleov server u Americi, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Googlea ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka(tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.

Vašu privolu za web-analizu možete povući u svako doba time što ćete preuzeti i instalirati Googleov Browser-Plugin ili možete spriječiti odnosno izbrisati kolačiće na svojem računalu ili mobilnom uređaju. Obje mogućnosti sprečavaju web-analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran Plugin dodatak odnosno sve dok ne ugasite Opt-Out-Cookie.      

Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Sigurnost

            IRTA koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio Vaše podatke od manipulacija, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Bilo koji osobni podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran kako bi se izbjegla zlouporaba podataka od strane trećih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

Djeca

            Vodeći računa o važnosti zaštite privatnosti djece na našoj Internet stranici ne prikupljamo, ne obrađujemo i ne koristimo informacije o osobama za koje nam je poznato da su mlađe od 16 godina bez prethodne i vjerodostojne privole zakonskog zastupnika. Zakonski zastupnik ima pravo i može zahtijevati uvid u informacije koje je dalo dijete te može zahtijevati da se one obrišu.

Kontakt

            Ukoliko imate bilo kakav problem, pitanja ili sugestije, molimo obratite se sljedećoj osobi:

Službenik za zaštitu podataka u društvu je Jelena Latin. e-mail: jelena@irta.hr

           Stalni razvoj Interneta zahtijeva povremene prilagodbe naše izjave o privatnosti pa pridržavamo pravo izmjena iste kada je to potrebno.   

            Na pristup i korištenje ovih mrežnih stranica  te Izjavu o privatnosti primjenjuje se pravo Republike Hrvatske, a u slučaju spora nadležni su isključivo hrvatski sudovi.

            Ova izjava o privatnosti primjenjuje se od 25. svibnja 2018. godine.

 

IRTA – ISTARSKA RAZVOJNA TURISTIČKA AGENCIJA D.O.O. POREČ

Pravilnik_1.pdf (329,4 KB) Pravilnik 1

Pravilnik_2.pdf (405,9 KB) Pravilnik 2

Novosti

08/05/20Istra Inspirit vas vodi na virtualnu zavodljivu turu Vrsarom #TogetherInStory...PROČITAJ VIŠE

27/05/19Predstavljen letak i plakat za sigurnost cestovnog bicklizma u Istri i uručen...PROČITAJ VIŠE

27/02/19Predstavljen vodič, dnevnik i zemljovid “Istarski planinarski put”PROČITAJ VIŠE

Vlasnička struktura

Opći podaci

IRTA d.o.o.

Istarska razvojna turistička agencija

Istrian Tourism Development Agency

Matični broj: 01695924

OIB: 07683061191

ID kod: HR-A-52-040179214

Addiko Bank Hrvatska
HR 2525000091101069405
SWIFT:HAABHR22
RBA 
HR 6124840081105473525
SWIFT:RZBHHR2XXXX

Trgovački sud u Rijeci

MBS: 040179214

Temeljni kapital uplaćen je u cijelosti: 1.080.000,00 kuna

Kontakt

Sjedište društva: Pionirska 1a, HR – 52 440 Poreč
Uredi: Dalmatinova 4, HR – 52100 Pula
T: +385 (0)52 880 088
F: +385 (0)52 858 400
E: info@irta.hr

Pišite nam

captcha

IRTA - Istarska razvojna turistička agencija