ICT U TURIZMU

IRTA upravlja službenim turističkim web portalom Istre te kontakt i prodajnim centrom u kojem profesionalni agenti na odgovarajućem jeziku, bilo telefonom ili e-mailom, daju informacije o Istri i smještaju u Istri. IRTA, također, upravlja jednim dijelom online oglašavanja destinacije Istra.

Kontaktirajte nas

RAZVOJ TURISTIČKIH PROIZVODA

Istra Inspirit i Bike & outdoor su projekti koji se razvijaju posljednjih godina. Događanja koja prate lokalne legende postala su važan dio kulturne promocije Istre, dok događanja vezana uz biciklizam (i outdoor sportove općenito) za profesionalce i rekreativce stvaraju interes za regiju i u pred i post sezoni.

Kontaktirajte nas

Poslovne aktivnosti

Destinacijski portal

IRTA uspješno upravlja informacijama bitnim za destinaciju, bitnim onima koji svoj odmor žele provesti u Istri.

Pročitajte više

Hotspot Croatia

Posljednjih nekoliko godina je penetracija mobilnih uređaja u kućanstva sve veća, kao i njihova popularnost.

Pročitajte više

Destinacijski portal

IRTA uspješno upravlja informacijama bitnim za destinaciju, bitnim onima koji svoj odmor žele provesti u Istri.
Dnevno ažuriranje sadržaja, posebice informacija o događanjima – od događanja manjeg obima do mega evenata  poput RedBull Air Race-a u Rovinju, popularnih ljetnih koncerata u Amfiteatru, već kultnog Umag ATP Croatian Open turnira i slično - neprestana podrška bilo hotelijerima ili privatnim iznajmljivačima prilikom unosa podataka i cijena za smještajne kapacitete, objavljivanje novih istaknutih tema na naslovnici portala i to sve na 4 različita jezika u punom obimu (engleskom, njemačkom, talijanskom, hrvatskom ), čine ovaj portal referentnim web mjestom za informiranje o destinaciji, prezentaciju i rezerviranje smještaja.
Sadržaji, bilo da se radi o kulturnim, povijesnim, sportskim i inim aktivnostima, koji se pomno stvaraju u IRTI u suradnji s TZIŽ, svakodnevno pronalaze svoju mnogobrojnu publiku.
Tijekom 2014. godine dovršen je redizajn stranice planiran u 2013., a napravljen u tehnologiji RWD (responsive web designa) kako bi se olakšalo surfanje destinacijskim portalom bez poteškoća na uređajima svih rezolucija – od mobilnih uređaja do PC-ja.

Alati kojima se IRTA koristi u praćenju performansi portala, pridonose boljem poznavanju korisnika stranica, uvidu u njihove preferencije, na temelju čega se i stvara kvalitetan i strukturiran sadržaj na destinacijskom portalu www.istra.com

 

Hotspot Croatia

Posljednjih nekoliko godina je penetracija mobilnih uređaja u kućanstva sve veća, kao i njihova popularnost. To su prepoznali i Ministarstvo turizma i Istarska županija i IRTA, koja koordinira i izvodi projekt,  i lokalna uprava te zajednički još 2013. godine krenuli u realizaciju projekta Hotspot Croatia – postavljanje besplatnog bežičnog interneta u svim zainteresiranim gradovima  i općinama diljem Istre.
Proces postavljanja točaka besplatnog interneta u Istri je zaključno s 2014. godinom brojao 97 tzv. Hotspot točaka čime je zapravo omogućeno pristupanje internetu iz svih važnijih turističkih destinacija.  Sve su točke besplatnog interneta u  Istri povezane u zajedničku mrežu gdje se brojke za svaku pojedini grad ili općinu prate putem cloud tehnologije. Time se jamči dugotrajna opstojnost projekta, vrši se analitika i periodički izvještavaju svi sudionici projekta.
Svi sudionici projekta ponosni su na brojku od preko milijun spajanja koliko ih je bilo od travnja do kraja prosinca.
Ovaj je projekt omogućio svim gostima Istre da na svojim mobilnim uređajima – bilo telefonima, tabletima ili laptopima – dođu do „real time“ informacija o Istri, koje su sadržane na destinacijskom portalu, te podijele svoja iskustva na društvenim mrežama.  Naime, prilikom spajanja na bežični Internet u gradovima i općinama, vrši se konekcija na destinacijski portal s obzirom na mjesto gdje se spaja. 

Kontakt i prodajni centar Istre

IRTA upravlja Kontakt i prodajnim centrom destinacije. Strateški ciljevi aktivnosti jesu: Povećanje kvalitete usluge destinacije (pouzdanost, brzina, kompetentnost...

Pročitajte više

Istra Inspirit

Istra Inspirit je projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka...

Pročitajte više

Kontakt i prodajni centar Istre

IRTA upravlja Kontakt i prodajnim centrom destinacije.

Strateški ciljevi aktivnosti jesu:

 1. Povećanje kvalitete usluge destinacije (pouzdanost, brzina, kompetentnost, pristupačnost, susretljivost, komunikacija s korisnikom, kredibilitet, sigurnost, personalizacija).
 2. Poboljšanje i utvrđivanje imidža destinacije kao turističkog lidera u regiji.

Kontakt i prodajni centar djeluju zajedno te dijele istu infrastrukturu. Isto tako, imaju zajednički jedinstveni telefonski broj za cijelo područje Istre: +385 52 88 00 88, jedinstveni fax broj +385 52 85 84 00, jedinstvenu e-mail adresu: info@istra.com, jedinstveni naziv na društvenim mrežama – VistIstria.

Aktivnosti Kontakt i prodajnog centra:

 • Odgovaranje na telefonske info upite (pretraga informacija i pružanje općih i informacija vezanih uz gradove)
 • Odgovaranje na telefonske prodajne upite (pružanje općih informacija + pretraga raspoloživosti, cijena, uvjeta)
 • Odgovaranje na mail info upite (pretraga informacija i pružanje općih i informacija vezanih uz gradove)
 • Odgovaranje na mail prodajne upite (pružanje općih informacija + pretraga raspoloživosti, cijena, uvjeta)
 • Komunikacija s ostalim call centrima u Istri

Razvijen je brand Kontakt i prodajnog centra “Halo Istra” koji asocira na:

 • turističke informacije (bogatstvo turističkih informacija, sve turističke informacije na jednom mjestu, sve o Istri, istarska turistička enciklopedija…)
 • specijalist za destinaciju (Istra, istarski turizam, istarska kvaliteta, odmor u Istri…);
 • brzina usluge (brzo nalaženje informacija, brzo javljanje na telefon, brzo odgovaranje na e‐mailove…)
 • kvalitetna usluga (raspoloženi/uslužni/ljubazni agenti pozivnog centra, znanje brojnih jezika, profesionalizam…)
 • rješenje problema (informacije i booking na jednom mjestu, sve što mi treba, uvijek dostupni, pomoć u “nevolji”…)

Tijekom 2014. godine pokrenuti su novi telefonski brojevi za tržišta Italije, Njemačke i Austrije (odnosno pojedine gradove) kako bi se pozivateljima iz tih država/regija olakšalo zvanje i reduciralo troškove. Zakupljeni telefonski brojevi prefiksom su jednaki državi pozivatelja te je i cijena koju krajnji korisnik plaća, jednaka onoj unutar vlastite države/regije. 

Istra Inspirit

Istra Inspirit je projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove. U svega nekoliko dana, posjetiteljima se nudi jedinstveno putovanje kroz vrijeme, od kaštela, rimskih vila, starogradskih jezgri i muzeja do sudjelovanja na rimskoj gozbi, srednjovjekovnom pogubljenju, baroknom balu i boravku u crnom rudniku. Trenutke istarske mistične povijesti, uz vrhunske glumce i izvrsnu scenografiju, upotpunit će i posebno pripremljena večera iz pojedinih povijesnih razdoblja, zabava, ples i razna iznenađenja… Prilika je to za nesvakidašnje čarobne doživljaje koji su mogući samo u Istri.

Sudjelujte i vi u oživljavanju duhova istarske prošlosti.

Istra Inspirit je već u samom začetku prepoznat kao važan proizvod kulturnog turizma, te je do sada nagrađen raznim prestižnim nagradama za najkreativniji turistički program, a to su:

 • CBTour – nagrada za najbolji kreativni program hrvatskog poslovnog turizma;
 • MRAK (Mreža za razvoj i kreativnost) – nagrada za najbolji kreativni i inovativni turistički proizvod;
 • “Simply the best” – nagrada koju dodjeljuje UHPA i časopis Way to Croatia za kreativni i inovativni pristup oblikovanju turističke ponude;
 • Zlatna koza 2012 / Capra d’oro 2012 – za najbolji inovativni proizvod u Istarskoj županiji;
 • Golden Zoom Awards – najbolja marketinška kampanja turističke destinacije; te
 • „XVIII edición Concurso al mejor producto de turismo”, FITUR, Madrid – nominacija za najbolji međunarodni turistički proizvod.

Google promocija

Uspješnost destinacijskog portala temelji se i na adekvatnom oglašavanju.

Pročitajte više

Bike & outdoor

U nastojanjima da se produlji sezona i pojača turistička ponuda, osnovan je odjel za razvoj cikloturizma...

Pročitajte više

Google promocija

Uspješnost destinacijskog portala temelji se i na adekvatnom oglašavanju.
IRTA, čiji djelatnik posjeduje adwords certifikat,  provodi jedan dio online oglašavanja – Search Engine Marketing (promocija na google-u ključnim riječima). Tekstualni se oglasi i ključne riječi formiraju na pojedinim jezicima destinacija u kojima se Istra oglašava. Destinacije su određene mediaplanom, a u suradnji s TZIŽ. Odabiru se prema fizičkim dolascima gostiju u Istru, posjetiteljima web portala, avio destinacijama itd.
Analizom performansi oglasa, ključnih riječi, a samim time i portala, iz godine u godinu se nastoji optimizirati kampanje, pratiti nove trendove, ostvariti najveći mogući broj konverzija (broj posjeta, skidanje brošura, prijave na newsletter, poslani upiti…)te složiti adekvatna izvješća koje će i Turističkoj zajednici Istre i Turističkoj zajednici Hrvatske jasno ukazati na rezultate aktivnosti koje se provode u Istri.

Bike & outdoor

U nastojanjima da se produlji sezona i pojača turistička ponuda, osnovan je novi odjel za razvoj cikloturizma i ostale outdoor ponude u Istri. Biciklizam, točnije Istra bike projekt, kao primarni proizvod nudi cijeli niz usluga ili sadržaja. Prije svega tu je više od sto biciklističkih staza (cestovnih i terenskih) od kojih je veliki dio na terenu označen unificiranom signalizacijom. Na raspolaganju su unificirane biciklističke karte, službeni i educirani bike-vodiči, a jednako tako i standardizirani Istra Bike&Bed smještaj specijaliziran za bicikliste i ostale aktivne goste.

Kao način bolje promocije cjelokupne destinacije sudjeluje se u organizaciji te pomaže u promociji mnogih manifestacija koje se organiziraju u Istri.

Po uzoru na biciklizam, razvija se i Istra trails projekt za ponudu pješacima i trkačima, koji nudi zasebne web-stranice, službene staze koje su također na terenu označene signalizacijom, pomaže u organizaciji manifestacija, a u pripremi je i ostala ponuda u projektu (karte, nove staze, označavanja…).

Outdoor ponuda u Istri nastavlja se graditi kako bi se našim gostima ponudilo čim više sadržaja kojima Istra uvelike obiluje. Stoga posjećujte naše web-stranice i informirajte se o novoj ponudi!

  

Ostale aktivnosti

Ostale aktivnosti elektroničkog marketinga

Pročitajte više

Ostale aktivnosti elektroničkog marketinga 

Prepoznata je vaznost tzv. druge najveće svjetske tražilice: Youtube-a. Kanal Istre ovoga trenutka broji preko 270 razlicitih turistickih filmica. Aktivno, s gotovo dnevnim ritmom, sudjeluje se u komunikaciji putem Facebook i Twitter kanala s, u pravom smislu rijeci, prijateljima. Kroz komunikaciju koja je jedan-na-jedan razmjenjuju se savjete, pohvale i rješavaju eventualne nedoumice.
Tijekom godine, šalju redovna i specijalizirana izdanja newslettera na 4 jezika - engleskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom. Redovna izdanja prate veće blagdane, posebna događanja i, naravno, visoku sezonu, dok se specijalizirana izdanja šalju vezano uz gastronomiju i pojedini smještaj, ovisno o zainteresiranosti primatelja. 

Novosti

21/02/18Javni poziv za kandidiranje projekata - Konkurentnost turističkog gospodarstvaPROČITAJ VIŠE

20/02/18Istra Inspirit predstavio se MICE sektoru u Muzeju Mimara u ZagrebuPROČITAJ VIŠE

08/02/18Rezultati istraživanja: Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS Ljeto...PROČITAJ VIŠE

Vlasnička struktura

Opći podaci

IRTA d.o.o.

Istarska razvojna turistička agencija

Istrian Tourism Development Agency

Matični broj: 01695924

OIB: 07683061191

ID kod: HR-A-52-040179214

Addiko Bank Hrvatska
HR 2525000091101069405
SWIFT:HAABHR22
RBA 
HR 6124840081105473525
SWIFT:RZBHHR2XXXX

Trgovački sud u Rijeci

MBS: 040179214

Temeljni kapital uplaćen je u cijelosti: 1.080.000,00 kuna

Kontakt

Sjedište društva: Pionirska 1a, HR – 52 440 Poreč
Uredi: Dalmatinova 4, HR – 52100 Pula
T: +385 (0)52 880 088
F: +385 (0)52 858 400
E: info@irta.hr

Pišite nam

captcha

IRTA - Istarska razvojna turistička agencija